23 Ocak 2015 Cuma

Oniks-Jennifer L. Armentrout (Yorum)


Orjinal Adı: Onyx 
Yayınevi: Dex Yayınları
Sayfa Sayısı: 396
Goodreads Puanı: 4.38 (72.399 ratings)
Seri: Lux #2

Çevirmen: Bilge Nihal Zileli Alkım

Daemon'la aramızda bir uzaylı bağı olmasının muhteşem olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Gerçi bu bağa rağmen ona direnmeye kararlıyım. Ama bunu yapmak hiç de kolay değil çünkü Daemon (kahretsin!) gittikçe gözüme daha da taş gibi görünüyor. Üstelik bu sefer Arumlardan çok daha büyük bir problemimiz var. Savunma Dairesi kasabada.

Eğer Daemon'ın yapabildiklerini keşfeder ve benim de onunla bağım olduğunu anlarlarsa ikimizi de mahvedecekler. Bu arada okula yeni biri geldi ve herkesten gizlediği bir sırrı var. Bana neler olduğunu biliyor, yardım da edebilir ama bunun için (sanki mümkünmüş gibi) Daemon'a yalan söylemeli ve ondan uzak durmalıyım. Kimi kandırıyorum ben?!


Kimse sonsuza kadar yalan söyleyemez.

BENİM YORUMUM

Selam!
Nasılsınız?
Karneleri kötü olmayanların iyi olduğunu tahmin ediyorum. Aslında kötü olanlar bile mutludur diye tahmin ediyorum. Sonuçta tatil oldu!
TATİL!!!1!
Naz'lı Kitaplık'tan Naz, şu an bu özrü sana borç biliyorum. Etkinliği şu an yapamayacağım için o bir hafta sonra falan yapılacak. Elimde olan yorumları kullanmak zorundayım bu ara. Ama müsait olduğum an hemen yapacağım. Cidden. Tekrar özür diliyorum. :3
Vee size Obsidiyen'de bahsettiğim gibi, bebek şekerini göstereceğim. 
Ta daaaam.
Eğer isteyenler varsa bana bildirebilir, birbirimize hem kitap hediye ederiz, hem de bunlardan o kişiye göndermiş olurum.

Gecenin ikisi. Ve ben uyumayıp sizin için yorum yazıyorum. 
Şaka yapıyorum. Alınmayın. Alınmadınız değil mi? 

Yazmak rahatlatıcı. Cidden. Hele de sevdiğin bir şey hakkında olunca. Eğer aranızda herhangi bir konuda blog açmayı isteyen fakat bunu gerçekleştiremeyen varsa, açsın. Ve linkini de bana göndersin. Cesaretli olun. Ben de bu işe "Kimse beni okumaz ama olsun." diyerek girdim ve okunuyorum az da olsa. Diyeceğim o ki, cesaret edin. Bir şey kaybetmezsiniz. Aksine muhteşem arkadaşlıklar kazanabilirsiniz. 

Bunu buraya neden yazdım bilmiyorum. Ama bu yorum, bugün yazdığım üçüncü yorum olacak. Galiba bu yüzden.


-BİRİNCİ KİTABI OKUMAYAN DİKKAT ETSİN.-
 -SPOİLER-
-DIT DIT DIT-

Biliyoruz ki birinci kitabın sonunda çok ekşınlı şeyler oldu. Ama en önemlisi Daemon ve Kat birleşti. Birleşmek derken tek vücut oldular. Iıı. Bu da olmadı. Aralarında bir bağ oluştu. Oldu sankim bu. 

Zaten aralarında büyük bir çekim varken üzerine de bu bağ gelince... HAYIR. Katy çok inatçı. Biliyorsunuz.

Yakın bir zaman sonra Blake adında başka bir çocuk okula geliyor. -Artık Kat yeni gelen değildir.* Şansa bak ki Blake ile Katy çabuk kaynaşıverirler. Daha sonra yemeğe falan çıkarlar.
Vee... Katy bir gün öğrenir ki Blake'in her şeyden haberi var. Ve ona Daemon ile aralarındaki bağ konusunda yardım edebilir. 

-DIT DIT DIT-

Bu kısmı anlatmam çok mu gereksizdi diye düşünüyorum. Çünkü zaten arka kapakta bahsetmiş. Nys. 

Kitapta eksik bir şeyler vardı. Bilmiyorum. Ne olduğunu çözemedim. 

Daemon... ah, canım. Yine müthişti. Zaten bu kitapta öküzlüğü ilk kitaptaki kadar batmadı. Öküz diyoruz ama Katy'yi fazla aşağılayacak yani feci feci aşağılayacak bir davranışta bulunmadı. 
-Tabi ilk kitaptaki yemekhane sahnesi dışında.
-Ve diğer şeyler.

Lafın kısası bu kitabı beğendim. Aksiyon da vardı. Aşk da. 

Sürekli bir lafın tekrarlanması sinirimi bozar fakat Daemon'ın Kedicik demesi sinirimi bozmuyor. Allam yiaa. Yirim.

Sonu da çok inanılmazdı yani. Spoiler vermiyceeem. 

Daemon taş gibiydi ama aynı zamanda tam dayaklıktı ve bu, bazen taş gibi olduğu gerçeğini bile gölgede bırakıyordu. Ama her zaman değil.
Annem her yerde kitap olmasından nefret ediyordu. Aslından her yerde değillerdi. Sadece ben neredeysem onlar da oradaydılar.  
Sehpadan bir kitap ayracı aldım ve kitaba sokuşturdum. Uçları kıvrık sayfalar tüm kitapseverlerin korkulu rüyasıydı.
Kanepenin koluna oturan Blake elini salladı. "Tabii. Nasıl istersen. Tamamen senindir."Daemon'ın ağzı kulaklarına vardı. "Öyle zaten."Elim suratına vurmak için kaşınıyordu. "Ben senin değilim." Ama bir yandan sözlerime itiraz etmesini istiyordu. "Sus bakayım." dedi bana doğru yürüyerek."Hadi, sıkıysa gel de sustur."
Derin bir nefes alarak vlog'umu hazırlamaya başladım. "Selam, ben, Katy'nin Çılgın Saplantısı'ndan Katy. Bu kadar uzun süre ortalardan yok olduğum için özür dilerim. Okul ve..." -gözlerim bir anlığına Daemon'a kaydı- "başka işler yüzünden oldu ama her neyse, bir misafirim var. Bu...""Daemon Black," diye cevap verdi Daemon, benim yerime. "Geceleri gözüne uyku girmeden hakkında fanteziler kurduğu erkek benim."
"Daha çok kitap" Gözleri büyüdü. "Henüz okumadığını söylediğin on kitap falan var.""Başka kitap almayacağım anlamına gelmez bu." 



 4 Karavan: Beğendim. Okumalısın 

6 yorum:

  1. Özrün kabul edildii asdfgh,yapmanı meraakla bekliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahah.
      Bir hafta içinde yapacam söz bak. :*

      Sil
  2. Mimlendin ;) http://athenaninguncesi.blogspot.com/2015/01/kitap-tag-mimlendim-18.html

    YanıtlaSil
  3. Jennifer aşkımı depreştirdinnnn :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha. Ama şimdi kadın cidden müthiş. :D

      Sil