20 Ocak 2015 Salı

Obsidiyen-Jennifer L. Armentrout (Yorum)

Orjinal Adı: Obsidian
Yayınevi: Dex
Sayfa Sayısı: 360
Goodreads Puanı: 4.27 (103.801 ratings)
Seri: Lux #1

Çevirmen: Bilge N. Zileli Alkım

Her şeye yeniden başlamak çok berbat.


Annemle birlikte Batı Virginia'ya taşındığımızda, kendimi sıkıcı işlere adamıştım, ta ki tüyler ürpertici yeşil gözleri ve kaslı vücuduyla yan komşumuz karşımda dikilene kadar.
Ama işler tahmin ettiğiniz gibi gitmedi.
O, ağzını açtı.
Daemon hem kabaydı hem de kendini beğenmiş bir pislikti.
Birbirimizden hoşlanmamıştık. Tam hikâye burada bitiyordu ki bir kazaya uğradım ve Daemon zamanı dondurarak beni kurtardı.


Yakışıklı uzaylı komşum üzerimde bir iz bırakmıştı.
Yanlış okumadınız. O, bir uzaylı. Daemon ve kız kardeşinin yeteneklerini çalmak isteyen düşmanları vardı ve 
Daemon'ın bıraktığı iz bütün düşmanları başıma toplamıştı.
Bu korkunç durumdan canlı kurtulmak içinse tek yapmam gereken üzerimdeki uzaylı izi etkisini yitirene kadar
Daemon'ın yanından ayrılmamaktı.

BENİM YORUMUM

Hi biç!
Tamam, güzel bir giriş olmayabilir. Ayrıca da normalde üç güne bir yorum yazdığım halde, bu sefer dört gün olmuş olabilir. Ama durun! Haklı bir sebebim var. Bu etkinlikte aileye minik bir bireyin katıldığını belirtmiştim. Şimdi de bu minik birey için bebek şekeri hazırladım. Ortalama beş gün sürdü ama bitti. Size de bir sonraki yorumumda veya etkinlikte fotoğrafını atarım. :3
Aa kitaba -Daemon Black'e- geçmeden önce bir şeyi unuttuğumu söylemek istiyorum.
Nasılsınız? Bu günlerde hangi kitapları okuyorsunuz? Lütfen bana bu soruların cevaplarını bildirin. Merak ediyorum. Ve sizi yemeyeceğim. :D Korkmayın yani.

Tamam, yoruma gelelim:

Daemon Black... 
Cidden fangirling yapmak istemiyorum ama dayanamıyorum. Sonuçta o Daemon. Egoist olmasının bir nedeni var. O süper kaslı. O yemyeşil gözlere sahip. O... O bir UZAYLI!!

Oysa Katy kendi halinde, kitap bloguyla uğraşan *ve biz bloggerların Katy'yi en çok sevmemizin nedeni bu bence.* bir kız. Sonuçta Daemon gibi biri onu ne yapsın, değil mi?

Ama tabi ki olaylar böyle gelişmiyor. Tamam baştan alıyorum. 

Katy Swartz, annesiyle birlikte babasının ölümünden sonra *üç yıl* yeni bir yere taşınırlar. Ve bilin bakalım, bunların bitişiğindeki evde kimler yaşamaktadır? Dee ve Daemon Black! İkisi de mankenleri kıskandıracak cinsten bir güzelliğe sahiptirler. Ayrıca Dee, Katy'nin en yakın arkadaşı olurken, Daemon Katy'nin nefret ettikleri listesinin tepesindedir. 

Daemon, ondan arabasının anahtarını Katy'ye kötü davranması yüzünden alan Dee için kredi kazanmaya çalışır. Ve bu krediler de Katy'ye iyi davranırsa kazanılacaktır.

Daemon ile Katy veya Daemon'ın deyişiyle Kedicik *ah Bones'u hatırladım bir an* birbirlerini kışkırtmaktadırlar. Fakat aralarındaki çekim de bariz bir şekilde bellidir. 
Bir gün Daemon Katy'yi korumak için zamanı dondurur. Katy böylece öğrenir ki en yakın arkadaşı ve onun kardeşi bir uzaylıdır. 

İşte. Olaylarımız böylece başlıyor ve gelişiyor. Kitap cidden sıkmıyor. Ben ilk kez uzaylı konulu bir kitap okudum. Belki bu yüzdendir. Belki Dee'nin enerjik kişiliğindendir. Belki Daemon ve Kat'in sürekli eğlendiren ve hiç sıkmayan dialoglarındandır. Belki de Daemon yüzündendir. *Daemon yüzünden olması daha büyük ihtimal.*


Ayh, çok iyiydi cidden. 

Kapaktaki erkek cidden kafamdaki Daemon'a benziyor. Veya kapakta gördüğüm için Daemon'ı ona benzetiyorum. 
Kitaba 19.30'ta başlayıp 00.30'a kadar sadece minik ve azıcık molalar vererek okudum. Yani 6 saatte. Ortalama 6 saat. -6 saat oluyor değil mi?-

Kitabı tahmini 6 aydır bilmeme rağmen hiç spoiler yemedim. *gözlüklü emoji*

Ayrıca kitaba daha başlamadan favorilerime ve 2014'te okuduğum en iyi 5 kitabın içine gireceğini biliyordum. 
Ve Jen, canım, seni favori yazarlarımdan ilan ediyorum. :*

Kitaptan yana bir problemim yok, yani içeriğiyle. Fakat bir çok yerinde yazım hatası buldum. 1. baskı olsa anlardım fakat 6. baskı. Dex'ten beklemezdim. Bu arada Dex, şu kitapların kapaklarını daha kalın yapsana. Hı? 

Mesela yan tarafta bildiğin random gülmüşler. :D
Aşağı da da Jen'in kitabı ithaf ettiği kişiler var. Ya kadın çok tatlı. :3











Beladan başka bir şey değildi. Belki eğlenceli türden bir belaydı ama aynı zamanda hıyardı. 


"Öküz."Ağzı kulaklarında basamakları geri geri indi. "Öğren görüşürüz, kedicik.""Senden nefret ediyorum," diye tısladım.


Dün gece yazdığım eleştiriye baktım. Hiç yorum yapılmamıştı. İnsanlar berbattı. Ama beş yeni takipçim olmuştu. İnsanlar süperdi.






5 Puan: Mükemmeldi. Düşünmeden oku

8 yorum:

  1. Ben bu aralar Marslı'yı okuyorum,şimdilik iyi gidiyor :D Ya bu seriye başlayamamanın kocamaaan bir acısı var içimde :( Arkadaşım bana Obsidiyen'i hediye aldığını söylüyor ama yaklaşık bir yıldır kargoyla göndermesini bekliyorum,eğer gidip alırsam ve o da gönderirse elimde iki tane olacağı için cesaret de edemiyorum almaya.E-kitap olarak okumak da istemiyorum çünkü e-kitaplar bana göre değil.Ooof yani çok doluyum bu seri hakkında :(( Umarım kısa sürede arkadaşım yollar da başlayabilirim ve ben de Daemon fangirlleri arasına katılırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşına söylemeyi düşündün mü? Alınmasından korkma bence, nazikçe söyle. Göndermeyecekse çabucak al bu seriyi. Ay kaçırma kııız :D

      Sil
    2. Alttan alttan hissettiriyorum istediğimi kitabı ama kız hiiiç anlamıyo yahuuu :D Artık birkaç ay içinde göndermezse alıcam dayanamıyorum :D

      Sil
    3. Bence de hemen okumalısın. Ben bile altı ay nasıl dayandım hiç bilmiyorum. :D

      Sil
  2. Ya o random işini ben her kitapta yoktur diye düşünmüştüm puhahahdhadsahj

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım hatası bence. Bilerek nasıl yapılır böyle bir şey? hggjfjfs

      Sil
    2. Bence onlarda dayanamadı güldü fsdlhakjfsadf

      Sil
    3. Ahahashahhahdjahdsjkf

      Sil