14 Aralık 2014 Pazar

Kız ve Kurt-Blakley-Cartwright/Johnson (Yorum)

Orjinal Adı: Red Riding Hood
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 344 sayfa
Goodreads Puanı: 3.51


Valerie'nin kız kardeşi güzel, zarif ve hoş bir kızdı. ölmeden önce. Demircinin yakışıklı oğlu Henry, Valerie'yi teselli etmeye çalışsa da, genç kızın kalbi bir başkası için çarpıyordu. Kasabadan dışlanmış ormancı Peter için. Peter, Valerie'ye evinden çok uzaklarda başka bir hayat vaat ediyordu. Kızkardeşinin ölümünden sonra Valerie'nin hayatı kontrolden çıkmaya başlamıştı. Kurt, aylık bir kurban verilerek kuşaklardır belli bir mesafede tutuluyordu. Ama artık hiç kimse güvende değildi. Uzman bir Kurt avcısının gelişiyle, kasabalılar yaratığın aralarında yaşadığını öğrendiğinde kasabadaki herkes şüpheli durumuna düşecekti. Çok geçmeden yaratığın sesini duyabilen tek kişinin Valerie olduğu ortaya çıktı. Kurt, kanlı ay kaybolmadan önce Valerie'nin teslim olması gerektiğini söyledi... Yoksa Valerie'nin sevdiği herkes ölecekti.



 BENİM YORUMUM


Selam!
Nasılsınız?
Ben mi? Ben sınavlar olmasa bile bir sonraki sınavlara çalışırken veya performans ödevi yaparken veya test çözerken bunalmış bir yüz ifadesindeyim. *devrik cümle gibimsi oldu ama nyss*
Aslında bu yorumu dört gün önce deftere yazmışken bilgisayar mağduru olarak bloga yazamadım.
Ama bugün başarıcam. Yapıcam!

Efsaneye inan, kurda dikkat et.

Bu sefer kitaptan bahsedebilir miyim bilmiyorum. Okuyalı baya zaman oldu. Ama kısa kısa özet geçecek olursam:
Köyde kurdu tek gören küçük Valerie'dir. Ve yıllar sonra bile bu olay onun farklı olmasını etkiler. Ve bu farklılığı onun köyde pek arkadaş edinememesini sağlar. Onun tek arkadaşı, yoldaşı ve kardeşi Lucie'dir. Fakat Lucie, kurt tarafından öldürülünce yalnız kalır. Ayrıca bunlar yetmezmiş gibi Valerie kurdun sesini duyan tek kişidir. 

Bu kitabın farklı bir özelliği var ve bunu söyleyerek başlamak istiyorum. Çünkü bana acayip geldi. 
Normalde filmler kitaplara göre uyarlanırlar ama bu kitap filmden uyarlanmış. 

Filmini iki yıl önce izlemiştim galiba. Hafızamın kötü oluşuna ilk defa sevindim. *çünkü hafızamın kötü olması sürekli aynı kitapları okumamı gerektiriyor, unutuyorum* Sonunu hatırlamamam ekstra mutluluktu. Tahminler yaparak ilerledim ve tahminim yanlış çıktı :p

Ortalama bir kitaptı. Öyle merak edilecek bir tarafı da yok. Ben Okuoku'dan 5 liraya almıştım. *kargo parasının zalimliği*

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurt hikayesinden pek bir şey göremedim. Aralara o malum diyalogları koymuşlar, o kadar.
-Gözlerin neden bu kadar büyük?
-Kulakların neden bu kadar büyük?

Sonunu da bitirmek için yazdıklarını düşünüyorum. Kitabın arkasında kız kardeşin öldüğünü söylüyor zaten, ama bizim bu ölümü okumamız için kitabın yarısına gelmemiz gerekiyor. Düşünün. Yani keşke başı hızlı gelişseydi de sonu aceleye gelmeseydi. 

"Nasıl hissettirdiğini bilmiyorsan aşık değilsin demektir."

"Büyükannemin her zaman dediği gibi," diye devam etti, "bütün kederler..."Valerie çok iyi bildiği bu cümleyi tamamladı. "... ekmekle hafifler."

 Anneler çocuklarından daha uzun süreli yaşamalı, diye düşündü Valerie. Doğanın böyle bir kanunu olmalı. 

6 yorum:

  1. Selaaaam,mimlendin ^^ Bakarsan seviniriim http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/12/mim-book-sacrifice-tag.html

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Blogumda dolu dolu kitap çekilişi var, katılımlarınızı beklerim
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com.tr/2014/12/dolu-dolu-cekilis.html

    YanıtlaSil
  3. Aslında bu kitabı çok fazla merak ediyordum ama yorumlar genel olarak olumsuz yönde. Sanırım okumayacağım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle çerezlik bir kitap zaten. Okusan da bir şey kaybetmezsin, okumasan da :)

      Sil