28 Ağustos 2014 Perşembe

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri-Gary Small&Gigi Vorgan (Yorum)

Orjinal Adı: The Other Side of the Couch: A Psychiatrist Solves His Most Unusual Cases
Yayınevi: Ntv Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Goodreads Puanı: 3,64

Gerçek hikâyeler kurgudan çok daha tuhaftır, Dr. Gary Small da bunu gayet iyi biliyor. Psikiyatriyle ve insan beyni üstüne çığır açıcı araştırmalarla geçen otuz yıl içinde Dr. Small pek çok şey görmüş. Şimdi ofisinin kapılarını açmaya ve kariyerinin en gizemli, ilginç ve tuhaf hastalarını anlatmaya hazır.

Bu kitap bir psikiyatristin zihnine ve onun giderek gelişim gösteren mesleki yaşamına yapılan aydınlatıcı bir yolculuk. Aynı zamanda bu branşın ve daha önce görülmemiş, tanısı koyulmamış çeşitli akıl hastalıklarının perde arkasına da bir bakış... Kitabı okurken kendinizi, bizi insan yapan şaşırtıcı tuhaflıklar üstüne düşünürken bulacaksınız.

Sıkça komik, kimi zaman trajik ve daima etkileyici Dr. Small, sizleri kariyeri içinde Boston'ın kalabalık acil servis koridorlarından başlayıp ülke elitlerinin multimilyon dolarlık kayak localarına dek uzayan bir geziye çıkarıyor. Bu gezi sırasında birbirinden tuhaf gerçek karakterleri anlatırken, bir yandan da esrarengiz histerik körlükle, penisinin küçüldüğüne inanan bir adamla, gizli sürdürülen çifte hayatlarla ve ürkütücü derecede psikotik romantik arzularla baş ediyor. Akıl hocası kendi hastası olduğunda Dr. Small'un kariyeri ve kişisel hayatı tam bir döngüyü tamamlıyor ve Small'un kimsenin zihinsel araştırmanın ötesinde olmadığını anlamasını sağlıyor; kendisinin bile...




BENİM YORUMUM

Bu kitabı Psikolojiye olan ilgim yüzünden aldım :3. Ve bence Psikolojiye veya Psikiyatriye ilgi duyanların okuması gereken bir kitap. 

Kitap güzeldi fakat yazarın bazen ileriye gidip tekrar o zamana dönmesi pek belli olmasa da benim hoşuma gitmedi. Ayrıca yazarın kitabı karısıyla yazdığı bariz belliydi. Tabiki özel hayatında bir şeyler yaparken hastaları aklına gelecek, bazen kendi hayatından bir şeyler bulup onlara yardım edecek ama karısının bu işle ilişiğinin fazla olması beni rahatsız etti. 
Hikayeler cidden garipti. Daha önce bilmediğim, okumadığım şeylerdi. Fakat bir hikaye var ki bence yazar oradan bir sonuç çıkartamadı, hatta sırf özel bir jete bindiği fark edilsin diye yazdı. 

Ama kitap cidden güzeldi. Ben en çok Beyin Sisi, Delicesine Endişeli ve Elimi Tut Lütfen adlı hikayeleri beğendim. Siz en çok hangi hikayeleri beğendiniz? 


4 Karavan: Beğendim. Okumalısın 



4 yorum:

  1. Çok sık karşıma çıkan bir kitap. Psikolojiye de ilgim var. Yorumundan sonra sanırım okumalıyım. Gerçi ne zaman bir kitabı alacağımı söylesem unutuyorum ama bu kez gerçekten okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikolojiye ilgin varsa okumalısın :3
      Ben alacağım kitapları bir kağıda yazıyorum sende yazabilirsin :) Böylece unutmazsın ^^

      Sil
    2. Bilgisayarımda alacaklarım için ayrı olarak oluşturduğum bir word dosyası var zaten. Ama genellikle alışverişlerimde alacaklarıma değil de indirimdekilere ağırlık veriyorum. Ne yapayım dayanamıyorum.

      Sil
    3. Aynen insan kitap alışverişi yapmaya doyamıyor :D Hele indirim varsa fgfhjh

      Sil