27 Eylül 2014 Cumartesi

Mezarla Randevu-Jeaniene Frost (Yorum)

Orjinal Adı: Halfway to the Grave 
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 447
Goodreads Puanı: 4.22
Seri: Night Huntress #1

KEDİCİĞİN HAYRANI OLACAKSINIZ!
MEZARLA TANDEVU
ATEŞLEMİ OYNUYORSUN, KEDİCİK?

Yarı vampir Kedicik, Catherine Crawfield, kendini bildi bileli ölümsüz kan emicilerin peşinde. İntikam almak istiyor.
Çünkü bu parazitlerden biri babası olabilir.
Babası... Annesinin hayatını mahveden adam. Ancak yolu bir gün vampirleri avlayan Bones'la çakışıyor. Ve kısa sürede tuhaf bir ikili haline geliyorlar.



BENİM YORUMUM 

Merhabalaar! 
Herhalde beni ortalama 15 gün boyunca hiç bir kitap yorumu yapmadığım için döveceksiniz... Belki de dövmezsiniz. :D

Neyse. 

Yarı vampir Catherine Crawfield nam-ı diğer Cat veya Bones'un tabiri ile Kedicik yarı vampirdir. Vücudunda vampir kanı taşır ama aynı zamanda kalbi de atıyordur. Babasının vampir olduğunu ve annesine tecavüz ettiğini öğrendiği andan beri tüm vampirlere kızgındır ve vampir avlıyordur. 
Cat baya sert bir karakterdir. Bones kadar yaşlı bir vampire bile cesurca kafa tutmasıyla Bones'un aklını çeler. Ve ölmemek için Bones'la bir anlaşma yapar. Böylece Bones'tan vampirler hakkında bilmediklerini öğrenmeye ve onunla birlikte vampirleri öldürmeye başlar.

Allah Allahhh!!
Müthiş bir vampir romanı. Cidden. Farklı bir olay var, sert kız var, yakışıklı vampirimiz var. 
Kitaba ilk sayfasından bağlanıyorsunuz zaten. Olaya öyle güzel girmiş ki... Okuyucunun sayfaları hızı hızlı çeviresi geliyor. Zaten hemen sonra da Bones'la tanışıyoruz ve olaylar daha bir hızlanıyor. Eminim bu kitabı okuyan herkesin Bones hayranlığı vardır. Ağğğağaa. Çok mükemmel bir karakter. Ayrıca her Kedicik dediğinde benim kalbim tıklıyor. :D

Ayrıca kitapta 15-16 yaşında tipleme değil de 22 yaşında kendinden emin, cesur, kızıl, daha olgun ve hayata dair daha çok şeyler bilen bir karakterimiz var. :D
Kitapta tek sevmediğim yer aşkın hemen önümüze konmuş olması. Ben uzun bir seriden ilmek ilmek işlenmiş bir aşk beklerdim ama bu da kabulümüz olsun hadi. Ehehhe :)
Ayrıca yazar da kitabın sonunu diğer kitabı almazsanız çok şey kaçırırsınız tarzında bırakmış. Pis yazarlar -,- 



5 Puan: Mükemmeldi. Düşünmeden oku


2 yorum:

  1. Bu tarz romanlar benimde hoşuma gidiyor ancak birçok vampir romanı tarzı kitaplarda olay akışından çok cinsellik oluyor bunu belli bir okuyucu kitlesi kazanmak için mi yapıyorlar bilmiyorum ama ben bundan hoşlanıyorum pek fazla çünkü bahsettiğim bu içerik kitap içerisinde elbette olacak ama fazla olunca olayı bölüyor gibi geliyo bana. Yani vampir kitaplarını seviyorum fakat bir okur olarak size danışmak istedim bu kitaptada cinsel içerik abartılmış mı? Şayet abartılmadıysa mutlulukla alıp okuyacağımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitapta pek cinsellik yok fakat ikinci kitapta baya ağır cinsellik sahnesi içeren sayfalar var. Ama kitabın geneli aksiyon. Yani yazar kitabı daha da zenginleştirmek için aşk yaratmış. Tabi güzel olmuş. Ah Bones.. Neyse :D Yani baya sevilen bir seri ayrıca içinde cinsellikte barındıran bir seri. Başla, beğenirsen devamını getirirsin zaten. D:

      Sil