26 Ocak 2016 Salı

Sınırları Zorlamak-Katie McGarry (Yorum)

Orjinal Adı: Pushing the Limits
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 416
Goodreads Puanı: 4,09 (87,020 oylama)

Çevirmen: Tuğçe Nida Sevin
Seri: Sınırları Zorlamak #1


Birbirleri için çok yanlış… ve bir o kadar da doğrular.

Echo Emerson'ın, sporcu sevgilisi olan popüler bir kızdan, hakkında dedikodular dönen, kollarında 'tuhaf' yaralar olan dışlanmış bir kıza dönüştüğü akşam neler olduğuna dair kimsenin bir fikri yoktur. Echo bile o korkunç akşama dair tüm olanları hatırlayamıyordur. Tek bildiği, her şeyin tekrardan normale dönmesini istediği.
Oldukça yakışıklı ve siyah deri ceketli çapkın ama yalnız Noah Hutchins, şaşırtıcı anlayışıyla hayatına girdiğinde Echo'nun dünyası asla hayal edemeyeceği bir biçimde değişir. Oysa ortak hiçbir noktaları olmaması gerekirdi. İkisinin de tuttuğu sırları düşünürsek, beraber olmaları oldukça imkânsızdı.
Fakat aralarındaki çekim bir türlü geçmek bilmez. Echo, sınırları daha ne kadar zorlayabileceklerini ve ona sevmeyi yeniden öğretebilecek tek bir adam için neleri göze alabileceğini kendisine sormak durumunda kalır.


BENİM YORUMUM


Selaam!
Nasılsınız?
Umarım iyisinizdir ve tatilin tadını güzelce çıkartıyorsunuzdur. 
Ben hala adapte olamadım. Program yaptı, uymuyorum falan. Neyse. Düzeltirim umarım. :D

Mükemmel bir kitapla karşınızdayım bu sefer. O kadar mükemmel ki sanırım her sene okuyup farklı anlamlar çıkartacağım. Belki de baş ucu kitabım yapacağım. Bilmiyorum.


Konu, ah tabi ki konu… Konuya geçiyorum.

Echo Emerson iki sene önce hatırlayamadığı fakat vücudunda kalıcı izler bırakan bir olay yüzünden eski popülaritesine sahip bir kız değildir. Kollarındaki yara izleri nedeniyle de sıcak yaz günlerinde bile kazak giymesi yüzünden insanlar onun hakkında değişik fikirler üretir.
Noah Hutchins ise koruyucu ailesiyle birlikte yaşıyordur. Noah’yı keş, seksi ve kızları arabanın arka koltuğuna atan biri olarak tanımlayabiliriz.
İkisinin de rehberlik danışmanı Bayan Collins’le konuşmaları hayatlarının da kesişmesini sağlar. Echo’nun paraya ve Noah’nın da daha yüksek notlara ihtiyacı vardır.
Geri kalan olayları tahmin ediyorsunuzdur sanırım.

Ama hayııır!

Cidden olaylar hiç tahmin ettiğiniz gibi değil. Aynı zamanda karakterlerimiz de mükemmel değil.
Bir kitapta karakterler nasıl mükemmel olmayıp fakat insana mükemmel gelen bir biçimde yazılmış olabilir?

İşte, bu kitapta bu böyleydi. Karakterlerin ikisinin de ruhsal olarak uğraştığı şeyler vardı. İkisinin de dertleri ve yaraları vardı.

Ay bir de Allah aşkına Noah adlı karakterler neden hep aşık olunası?

Kitapta nedensiz yere on kere ağlamışımdır. Bu kitap beni acayip duygusallaştırdı arkadaşlar. Hunharca ya ağladım ya da gözlerim yaşardı.

Kapağın erotik olması lütfen sizi şaşırtmasın. Kitapta cinsel sahneler öpüşmekten ileri değildi. Kapaktan konu açılmışken, hiç beğenmedim. Konuya uygun bir şeyler yapabilirlerdi. Fakat kapaktaki karakterleri kitaptakilere uygun buldum. Hım. Bir ilk.

Ayrıca kitabı Echo ve Noah’nın ağzından okuyoruz. Böylece ikisinin de duygularını daha net görebiliyoruz. Kitabın tek bir ağızdan olmasındansa bu daha güzel ve akıcı olmuş. Mesela Echo bölümündeyken Noah’ya gelmek için sabırsızlanıyorum fakat sonra öyle bir olay oluyor ki bu olayı nasıl gördüğünü bir de Echo’nun ağzından dinlemek istiyorum.

Kitabı bitirdikten sonra inanın ellerim titredi. Yorum yazamadım. Bir şeye dokunamadım. Kitabı kapattım ve sarıldım. Uzun uzun tava baktım. Aynı içimdeki boşluk gibiydi.
Size uzunca bir yazı yazmak isterdim. Fakat sanırım içimdeki hisleri nasıl kelimeye dökeceğimi bilmiyorum.
İnanamıyorum! Bu kitap resmen ben gibi bir çenesi düşüğü suskuna çevirdi!
Cidden diyecek bir şey bulamıyorum.

Nolur okuyun. Lütfen.
Bazı insanların vücudunda yaralar olur, bazılarınınsa içinde. Belki siz de içinizdeki bir yaraya çare bulursunuz. İçteki yaralar dıştakilerden önemlidir çünkü.
Neyse.
Bugün çok konuşacak halimde değilim nedense. Hepinizi öpüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

ALINTILAR
“Babam kontrol manyağı, üvey annemden nefret ediyorum, ağabeyim öldü ve annemin…  annemin sorunları var. Sizce nasıl olabilirim?”
Echo, sayfa 5
Peki. Tam bir korkaktım. Hayatım boyunca yumruk kavgasına girişmemiştim. İnsanların bana bağırmalarını engellemek için her şeyi yapardım. Geceleri belki birilerini gücendirmişimdir diye endişe ederdim.
Echo, sayfa 54
 “Yaraların kabuk bağlayacak ve her zaman bir bıçak saplanıyormuş gibi hissettirmeyecek. Fakat en az beklediğin zamanlarda acı geri gelecek sana, hiçbir zaman aynı olmayacağını hatırlatacak.”
Noah, sayfa 85
Adeta bir Stephen King romanına adım atıyormuş gibi hissediyordum: Trajik bir şekilde yaralanmış genç kız, normal yaşamına dönmeye çalışır ama fark eder ki normal yaşamı aslında onu geri istememektedir.
Echo, sayfa 115
 “Kafamın içinde kocaman siyah bir delik varmış ve hayatımı içine çekiyormuş gibi geliyor. Cevaplar onun içinde bir yerde, bu nedenle oturup saatlerce bakıyorum. Ne kadar zorlarsam zorlayayım, ne kadar uzun bakarsam bakayım, tek gördüğüm karanlık.”
Echo, sayfa 118
“Cumartesi günkü ACT’ye girmeye hazır mısın?” diye sordu babam.
Tavuklar üzerlerinde KFC yazan kamyonlara binmekten hoşlanıyor muydu? “Tabi ki.”
Echo, sayfa 120

 5 Puan: Mükemmeldi. Düşünmeden oku

9 yorum:

  1. Öyle iyi şeyler söylemişsin ki merak etmemek imkansız. Mutlaka okucam teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya benim sayemde biri okuyacak bu kitabı. Çok sevindim beğenmene.
      Teşekkür ederim :')

      Sil
  2. Merhaba. Blogunu severek takip ediyorum. Ben bir blog açmayı düşünüyorum eğer izin verirsen seninle özel konuşmak istediğim birkaç şey var bu konu ile ilgili. Tabii tam benim kafamda birine benzediğin için seni biraz daha yakından tanımakta isterim. Yine söylüyorum eğer istersen. Evet, lütfen sonraki yorumuna yada buralara sana ulaşabileceğim bir baağlantı bırakır mısın? Amma uzun konuşmuşum neyse şimdiden sağ ol. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım tabi ki de bana yazabilirsin. Eğer normal masaüstünden giriyorsan *yani mobil değil* sağ kısımda iletişim yeri var. Oradan mail yoluyla ulaşabilirsin. Veya instagramdan kitapkaravani adlı hesaba dm atabilirsin :')

      Sil
  3. Ben Melike bu arada. İsmimi söylemeyi bile unutmuşum.

    YanıtlaSil
  4. Yeminlen yorumunu okuyunca şimdi koşa koşa gidip alasım geldi :D
    Onu yapamasam da okuyacaklarım arasına girdi :D
    Bu arada mimlendin, eğer yaparsan çok sevinirim :D
    http://usengeckizinkitapligi.blogspot.com.tr/2016/01/mim-yaynevleri-mimi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok sevindim :')
      Tabi ki yaparım çok sağol :*

      Sil
  5. Kitabı ben de çok merak ettim :D Yazdıklarını okumamış olsam, kapağını gördüğümde kesin almazdım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kapağa aldanma. Kitabı da kesinlikle al :')))

      Sil