1 Temmuz 2015 Çarşamba

Neler Okudum #Haziran-2015


Selaam!
Nasılsınız?
Ben iyiyim. Açlıktan her şeyi iki tane görüyorum ama neyse :D

Bu aralar kitap okumuyorum. Hedefimde Labirent serisine başlamak vardı ama bir anda istek gitti. Bu yüzden Labirent serisini geri plana atıyorum. Tatlı Şeytan'a başlayacağım. Okudunuz mu?
Bu aralar kitap okumuyorsam ne yapıyorum? Binlerce yürek ve gönüllerdeki tek soru bu şu an. Valla ben de bilmiyorum. Yatıyorum, kalkıyorum. Bu olay. Aa, bir de dizi izliyorum. Sanırım dizilerle ilgili bir yazı yazabilirim. Hem de Teen Wolf yeni sezon daha dün çıkmışken. :D



Yandaki fotoğrafta altı kitap görüyorsunuz ama aslında okunan kitap sayısı yedi. Arada bir tane Beni Bulun var.
Sanırım benim ortalama sayım yedi. Çünkü okuduklarımı yazdığım defterime baktım ve altı ayın üçünde de yedi kitap okumuşum. Artık buna göre hareket edeceğim sanırım. Limitimi öğrendiğimi varsayarak yediden az okursam o ayı kötü geçmiş sayıyorum. :D 
E, bu ay yedi okudum. Yani tam yerinde!






Elli Ton Serisi-E.L James

İlk kitap 4/5
Son iki kitap 5/5
Bu serinin ilk kitabını geçen sene okumuştum ama üç puan verip pek de beğenmemiştim. Ana'nın son davranışı saçma bulmuş, erotikliğin de abartılmış olduğunu düşünüyordum. Fakat ikinci okuyuşumda kitabın içinde güzellikler barındırdığını fark ettim. Bunda büyümüş olmam ya da içindeki aşka odaklanmış olmam da olabilir.
İki ve üçüncü kitapta seks arka plana atılmıştı zaten. Hoşuma gitti. Grey'in değişme çabaları, değişimi, tabularını yıkışı...
Serinin yorumu elimde hazır. Bir seri yorumlaması yapacağım. En kısa zamanda burada paylaşırım. 


Beni Bulun-Michelle Knight

Puan vermedim bu kitaba. Bir insanın hayatına nasıl puan verebilirdim bilmiyorum. 
Michelle'in yaşadıklarını her kadın yaşadı, yaşıyor veya yaşayabilir. 
Bilmiyorum bu kitap hakkında ne söyleyebilirim. Konu bu kitap oldu mu konuşamıyorum, kelimelerim boğazıma diziliyor. On bir yıl. Cidden çok zor. Michelle'in gücüne hayran kaldım kitabı okurken. sırf oğluna kavuşmak için on bir yıl o pis adamın yaptıklarına katlanmış.
Herkesin okuması gereken bir kitap. Özellikler kadınların, kızların. 




Karanlık Zihinler-Alexandra Bracken

5/5
Bir insan renkleri kullanarak nasıl böyle mükemmel bir kurgu yaratabilir?
Şahane bir kitap. Yani bildiğimiz renkler, arkadaşlar. Sarı, mavi, turuncu, kırmızı, yeşil. Ve bunlar birleşip bir solukta okunacak dünya ve kitap yaratmış. 
Konusu, kurgusu çok hoşuma gitti. Olay örgüsü de aynı zamanda. Olayların bağlanış şekli gayet mantıklıydı bana göre. Ve o son... Allah'ım deli oldum okurken. Neyse, ben bunları yorumumda gayet uzunca bir şekilde açıkladım zaten. :D En kısa zamanda onu da burada paylaşıcam. 




Papatya Kokulu Hikayeler

Reading Challenge'ım içindi. Kısa hikayelerden oluşan bir kitap. 
Yani çerezlik bir kitaptı. Distopyadan sonra kafamı biraz dağıtayım dedim ve hemen bitti zaten. 
Bana kalırsa para vermeyin. Ben üye olduğum bir kitapçıdan aldım. Değiş tokuş tarzı. Eğer böyle bir imkanınız varsa alın veya kütüphaneden alın. 







Sessiz İntikam-Laura Landon

5/5
Tarihi aşk okumayalı çok uzun bir zaman oldu. Sanırsam bundan kitaba başladım ve beş buçuk saat içinde kalkmadan okudum. su gibi yuttum desem de olur.
Çok güzeldi. Jessica'nın bir kusurunun olması da kitaba ayrı bir güzellik kattı. Çünkü tarihi romanslarda karakter mükemmeldir tarzı olaylar oluyordu. Ama bu kitapta bu yoktu işte. Tamam yine çok yakışıklı ve çok güzeldi ama, işte, bir kusuru vardı.
Tarihi romans sevenlere bir ilaç gibi gelecektir bu kitap. Bu yüzden sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
Eğer tarihi romansa bir şans vermek istiyorsanız bu kitapla da verebilirsiniz. 




İşte, bu ay okuduğum kitaplar bunlar. Temmuz'da da yedi kitaplık bir şey hedefliyorum. :D Dediğim gibi Tatlı Şeytan'la başlayacağım. Aranızda okuyan bar mı? Varsa yorumlarını alabilir miyim? ^^

Peki, bu ay siz neler okudunuz? Benim okuduklarımdan okuduklarınız var mı? Görüşlerimiz uyuşuyor mu veya uyuşmuyor mu? Lütfen bana yazın. 
Görüşmek üzereee!

2 yorum:

  1. Benim sınırım 7'den sanırım :D Genelde 5 kitap okuyorum ayda. Okuduğun kitaplardan da sadece Sessiz İntikam'ı okumuştum ve çok beğenmiştim :) Diğer önerilerine de göz atacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınırı bilmek lazım bence çünkü fazla okuyacağım diye kasıp kitapları elimizde heba etmenin manası yok :D
      Sessiz İntikam bir süre favorilerimde duracak sanırım :D

      Sil