4 Ocak 2015 Pazar

Mim #9: Book Sacrifice Tag



Selam! Nasılsınız? 
Ben mi? Ben iyi sayılırım. Çok heyecanlıyım ve kitabıma geri dönmek istiyorum fakat yarın matematik sınavım var. 
Bu arada şu an okuduğum kitap Lux serisinin dördüncü kitabı Köken. Onların yorumlarını da yakın bir zamanda gireceğim.
Etkinliğe geçelim:
Beni bu etkinliğe -aslında her etkinliğe- üşenmeden etiketleyen Naz'lı Kitaplık'a çok teşekkür ederim.

1) Aşırı abartılmış bir kitap: Bir Zombi Kıyameti ile başlıyoruz! Bir kitapçıdasınız, dolanıyorsunuz ve BAM! ZOMBİ İSTİLASI! Ve bir anons duyuyorsunuz. "Ordu zombilerin tek zaafının aşırı abartılmış kitaplar olduğunu keşfetti." Hayatta kalmak için karşındaki zombiye herkesin öve öve bitiremediği ama senin hiiç beğenmediğin bir kitap fırlatacaksın. Hangisi?
Hiiç beğenmediğim bir kitap mı? Aslında öyle bir kitap yok diyecektim ama sonra Ahmet Batman'dan Soğuk Kahve'yi hatırladım. Yazara veya kitaba lafım yok da neresini beğendiğiniz bu kadar diye sormadan edemeyeceğim malesef.

2) Bir devam kitabı: Kuaförden bomba bir saç kesimiyle yeni çıktınız ve BAM! Sağanak yağmur! Kendini korumak için şemsiye olarak kullanacağın devam kitabı hangisi?
Gece Evi serisinin her hangi bir devam kitabı. Cidden beğenmiyorum o seriyi. 

3) Bir klasik: Derstesiniz ve Edebiyat hocanız klasiklerin dünyayı değiştirdiği, edebiyatın adeta evrim geçirmesine sebep olduğuyla ilgili zırvalıyor. Gerçekten acayip bunaldınız ve klasiklerden birini alıp tam suratının ortasına fırlatacaksınız. Çünkü bu kitap gerçekten salakçaydı ve bütün sınıfa nasıl hissettiğinizi göstermek istiyorsunuz. Hangi klasik?
Romeo ve Julyet'i hiç beğenmedim. Eminim benim göremediğim edebi bir yanı vardır fakat içimi baydı. Alam herkes ölür mü yia?

4) Hayatının en az favori kitabı: Kütüphanede takılıyorsunuz ve BAM! BUZUL ÇAĞI! Dünya hızla donuyor ve hayatta kalmak için tek şansınız bir kitap yakmak! Yakmaktan asla pişman olmayacağınız, hayatınızın en az favori kitabı hangisi?
Immm.... Düşünceler, düşünceler... Sanırım yine Ahmet Batman'dan Soğuk Kahve'yi diyeceğim. Bu kitabı içim yanmadan yakabilirdim. 

Bende Ayşegül'ün Kitaplığı ve İki Kızın Kitaplığı'nı etiketliyorum! Kolay gelsin canlaar. :D

2 yorum:

  1. Yaptığın için teşekkür ederiim :D Soğuk Kahve bence de çok abartılmış bir kitap ya .D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tamam kitabın içindeki bazı yerlerde güzel sözler var mı? Var. Ama abi şu yaşamında bir kez bile kitap kapağı açmayıp Soğuk Kahve'yi falan paylaşan insanlar var ya, onlara kıl oluyorum ben.
      Yoksa başka derdim yok. İşte bu insanlar abartıyor. :D

      Sil